Homepage Alkoholizmo ir tabako prevencijos modeliai


Alkoholizmo ir tabako prevencijos modeliai


Vykdant alkoholio vartojimo prevenciją būtina akcentuoti, kad labai pavojinga alkoholį vartoti kaip Kokia yra priklausomybės tabako gaminiams prigimtis.Šis 3-D modelis, su plastike esančiomis cigarečių nuorūkomis, piliulėmis, švirkštais ir alaus butelių kamšteliais, iliustruoja kaip alkoholis, tabakas ir kitos kenksmingos medžiagos, gali patekti į placentą ir padaryti nepataisomą žalą vaisiui. Modelis puikiai tinka sveikatos pedagogų ir sveikatos apsaugos specialistų mokymuose.Projekto rezultatas – parengta knyga mokytojui “Mokykla be narkotikų”, narkotikų vartojimo prevencijos programa ir standartas, organizuota tarptautinė konferencija. Projekto metu įsisavinta nauja pirminės prevencijos kryptis - gyvenimo įgūdžių ir nuostatų formavimas aktyviais ugdymo metodais šiuo metu plačiai diegiama mokyklose.



privalomas alkoholizmo gydymas prokuroro sprendimu



V-60/V-39); Įpareigojimo dalyvauti alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, ankstyvosios intervencijos ir sveikatos priežiūros programose (kursuose) vykdymo tvarkos aprašą (2017 m. rugsėjo 13 d. LRV nutarimas Nr. 743); Lietuvos Respublikos narkotikų, tabako ir alkoholio prevencijos 2018-2020 metų tarpinstitucinį veiklos planą.Šis detalus stendas parodo, kas iš tiesų nutinka organizmui, kai vartojami narkotikai. Realaus dydžio, rankomis piešti, 3 – D žmogaus organų modeliai yra grafiški ir tikslūs. Ši mokymo priemonė su trumpais aprašymais idealiai tinka sveikatinimo mugėms, klinikoms ir mokykloms.Pagal šį rodiklį mūsų šalį lenkia tik Moldovos Respublika (16,8 l) ir Baltarusija (17,5 l). Ilgus metus pirmavę pasaulyje rusai liko ketvirti – 15,1 l. Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos (NTAKK) vadovo Aurelijaus Verygos teigimu, toks aukštas rodiklis Lietuvoje fiksuojamas pirmą kartą.

Some more links:
-> namų alkoholizmas gydymas tremoras pašalinimas
Vedėja – Silva Čižauskienė, paramai@takas.lt. Dirba individualiai ir grupėse su asmenimis, priklausomais nuo alkoholio ir/ar narkotikų pagal 12-os žingsnių ir kitas programas, su priklausomų nuo alkoholio ir narkotikų asmenų artimaisiais; organizuoja bei vykdo alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos darbą Vilniaus mieste.Tiek alkoholis, tiek tabakas yra medžiagos, sukeliančios priklausomybę. vartojimo prevencijos priemonės, psichosocialinės reabilitacijos paslaugų teikimas.Alkoholio, tabako ir kita psichiką veikianćia medżiaga vartojimo prevencijos programa (to- PREVENCIJOS PROGRAMOS |GYVENDINIMO MODELIAI.
-> laikraščio darbo kovo mėn
Pagal šį rodiklį mūsų šalį lenkia tik Moldovos Respublika (16,8 l) ir Baltarusija (17,5 l). Ilgus metus pirmavę pasaulyje rusai liko ketvirti – 15,1 l. Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos (NTAKK) vadovo Aurelijaus Verygos teigimu, toks aukštas rodiklis Lietuvoje fiksuojamas pirmą kartą.Psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencijos renginiai, kurie sudomino šiek tiek daugiau nei trečdalį (40,1 proc.) Pastaba: tabakas ir alkoholis per paskutiniąsias 30 dienų, narkotinės medžiagos per gyvenimą. samprata ir modeliai.Alkoholio ir kitų narkotikų tyrimo projektas Europos mokyklose. ĮVADAS Žingsnis į Vakarų Europą, į joje puoselėjamas demokratijos vertybes, kartu atvėrė vartus ir iki tol nepažintų negatyvių reiškinių (tame tarpe ir narkomanijos) atsiradimui Lietuvoje.
-> alkoholio prevencija
Vedėja – Silva Čižauskienė, pparamai@takas.lt. Dirba individualiai ir grupėse su asmenimis, priklausomais nuo alkoholio ir/ar narkotikų pagal 12-os žingsnių ir kitas programas, su priklausomų nuo alkoholio ir narkotikų asmenų artimaisiais; organizuoja bei vykdo alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos darbą Vilniaus mieste.Moterų potrauminio streso sutrikimas ir probleminis alkoholio vartojimas: sisteminė rizikos ir apsauginių veiksnių ryšys, remiantis socialinio vystymosi modeliu „Europos jaunimas – narkomanijos prevencijos programa“: Klaipėdos atvejis .Gal kam ir įprasta manyti, kad „atsipalaidavimas“ per šventes – nieko tokio. Bet žalingų įpročių prevencijos specialistai įspėja – kultūringas, saikingas gėrimas yra tik alkoholio pramonės magnatų sugalvota nesąmonė, tiesiausiu keliu vedanti į alkoholizmo liūną.
-> ar po alkoholizmo galima atkurti psichiką
Alkoholio ir kitų narkotikų tyrimo projektas Europos mokyklose. ĮVADAS Žingsnis į Vakarų Europą, į joje puoselėjamas demokratijos vertybes, kartu atvėrė vartus ir iki tol nepažintų negatyvių reiškinių (tame tarpe ir narkomanijos) atsiradimui Lietuvoje.PSICHOAKTYVIŲJŲ MEDŽIAGŲ VARTOJIMO PREVENCIJA: samprata ir modeliai Narkotikų vartojimo prevencijos samprata. Pasaulyje, kaip ir Lietuvoje, narkotikų var-tojimo, kaip ir alkoholio vartojimo, prevencijos užuomazgų galime aptikti jau XX a. pradžio-je. Nuo 7-ojo dešimtmečio pasaulyje prevencijos koncepcija palaipsniui įgijo vis platesnę.V-60/V-39); Įpareigojimo dalyvauti alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, ankstyvosios intervencijos ir sveikatos priežiūros programose (kursuose) vykdymo tvarkos aprašą (2017 m. rugsėjo 13 d. LRV nutarimas Nr. 743); Lietuvos Respublikos narkotikų, tabako ir alkoholio prevencijos 2018-2020 metų tarpinstitucinį veiklos planą.
-> kaip dažnai prasideda alkoholizmas
Šis 3-D modelis, su plastike esančiomis cigarečių nuorūkomis, piliulėmis, švirkštais ir alaus butelių kamšteliais, iliustruoja kaip alkoholis, tabakas ir kitos kenksmingos medžiagos, gali patekti į placentą ir padaryti nepataisomą žalą vaisiui. Modelis puikiai tinka sveikatos pedagogų ir sveikatos apsaugos specialistų mokymuose.Šis detalus stendas parodo, kas iš tiesų nutinka organizmui, kai vartojami narkotikai. Realaus dydžio, rankomis piešti, 3 – D žmogaus organų modeliai yra grafiški ir tikslūs. Ši mokymo priemonė su trumpais aprašymais idealiai tinka sveikatinimo mugėms, klinikoms ir mokykloms.Psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencija: samprata ir modeliai. Informacinis leidinys. Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas, 2013 .




Alkoholizmo ir tabako prevencijos modeliai:

Rating: 263 / 765

Overall: 385 Rates

Telefon: 06307806711

06307806711

 

H-P: 08:00-18:00-ig

Sz: 08:00-13:00-ig