Home Alkoholio gydymo vaistai


Alkoholio gydymo vaistai


Nors gerai žinoma, kad psichosocialinės intervencijos padeda sumažinti alkoholio vartojimą ir palaikyti abstinenciją, medikamentinio gydymo poreikis nemažėja. Efektyviais vaistais priklausomumui nuo alkoholio gydyti laikomi opiatų antagonistas naltreksonas, gliutamatų moduliatorius akamprosatas, taip pat selektyvieji serotonino reabsorbcijos inhibitoriai (SSRI).Tačiau tokie gydymo metodai kaip kodavimas nuo alkoholio, akupunktūra ar hipnozė populiarūs dėl tos pačios priežasties - žmonės nori tikėti, kad yra lengvas ir greitas būdas įveikti priklausomybę. Taip pat, kad jiems patiems nereikės dalyvauti gydymo procese, o juos kažkas išgydys.Todėl gydymo tikslas turi būti ne tik nutraukti alkoholio vartojimą, bet ir išmokti gyventi blaiviai (tuo tikslu keičiant savo aplinką, draugus, bendravimo ir gyvenimo stereotipus). Tam labai padeda įvairios savitarpio pagalbos programos ir grupės, iš kurių žinomiausia yra Anoniminių alkoholikų 12 žingsnių programa.Kaitaliojimu preparatu (rotacijos) principas palengvina reikiama ilgalaiki gydyma, nes sumazeja letinio toksiskumo galimybe. Vaistu keitimas reikalingas atsiradus gydymo metu naujai ligos atakai, nustacius, kad vaistai neveiksmingi, atsiradus pasaliniams reiskiniams ir del vaistu kumuliacijos, toksisko poveikio.



alkoholizmas perduodamas iš motinos ar tėvo



Lietuvoje įteisinti vaistai, naudojami priklausomybei nuo alkoholio gydyti yra disulfiramas, akamprosatas. Abiejų šių vaistų veikimo principas labai paprastas. Alkoholizmui gydyti vartojami vaistai blokuoja alkoholį skaidančių fermentų poveikį, todėl juos vartojant, išgėręs alkoholio žmogus, labai prastai pasijunta.Gydymo kursas kainuoja beveik 700 litų, kuriuos baigus gydymą žadama grąžinti. Tiesa, dalyvavusieji tikina pinigų neatgavę. Gal per anksti pasitraukė iš gydymo? Alkoholikai labai skirtingai vertina gydymo rezultatus. Vieni pasakoja, kad po gydymo žmonės alkoholio nevartoja ir trejus, ir penkerius metus. Kiti pradeda gerti po pusmečio.Galima pastebėti, kad ir prieš 200 metų priklausomybė gydyta vaistais. J. Šimkevičius savo knygoje priklausomybei nuo alkoholio gydyti rekomendavo iš Pietų .O tai, kad mūsų valstybėje šis metodas vis dar taikomas, tik rodo, kad mes dar nenutolome nuo Sovietų Sąjungos. Nuo alkoholio dar koduoja Rusija, Kirgizija, Baltarusija. Vakaruose taikomi tik skaidrūs gydymo metodai, – sakė medikas. – Skelbimas apie medikamentinį ar cheminį kodavimą nuo alkoholizmo iš karto šamanizmu kvepia“.

You may look:
-> kur alkoholizmas gydomas Cherepovets'e
Apie tokius „gydymo“ metodus su humoro doze yra papasakojęs ir vienas žinomiausių Lietuvos psichiatrų Aurelijus Veryga, komentuodamas dar neseniai Lietuvos chirurgų praktikuotą neva implanto įsiuvimą po oda: „Tiesiog prapjaudavo odą ir vėl užsiūdavo pjūvį, o pacientui sakydavo, kad įsiuvo vaistų, o gal ir kažkokią „torpedą“, kuri vos išgėrus alkoholio, sprogs.Antihistaminiai vaistai. Nuolat alergijų kankinami gyventojai įpranta vartoti šiuos vaistus ir apie alkoholio sukeliamas reakcijas nepagalvoja. Nuolat alergijų kankinami gyventojai įpranta vartoti šiuos vaistus ir apie alkoholio sukeliamas reakcijas nepagalvoja.Taip teigia Respublikinio priklausomybės ligų centro specialistai, kasdien teikiantys pagalbą ir gydymo paslaugas nuo alkoholio, narkotikų ar lošimų priklausomiems žmonėms. Centro direktorius, psichiatras E. Subata pasakoja apie priklausomybės ligų gydymą dabar, sovietmečiu ir dar prieš 200 metų.Vieni vaistai sukelia reakciją į alkoholį – iškart atsiranda pykinimas, padidėja kraujospūdis, parausta veidas, žodžiu, būna labai nemalonūs pojūčiai jau po pirmos alkoholio dozės. Kiti vaistai mažina potraukį alkoholiui, o jei vis tiek užgeriama, toks užgėrimas trunka trumpiau ir mažiau išgeriama“, - pasakojo medikas.
-> su-jok taškai alkoholizmui
Visuomenėje priimta jį vadinti priklausomybės liga, kurią gydo gydytojai narkologai. Tačiau psichofiziologo Genadijaus Šičko sukurtu metodu dirbantis Vasilijus .4 liepos 2017 Lietuvoje ir pasaulyje yra labai daug ir įvairių alkoholizmo gydymo būdų. Deja Tuo tikslu vartojami kelių grupių vaistai, keičiantys alkoholio .Pavyzdžiui, benzodiazepinai, kurių sukeliamas poveikis panašus į alkoholio, taip pat page­rina Cl– pernašą per GASRA receptorius. Vaistai, kurie imituoja GASR veikimą, sustiprina ir pailgina alkoholio sukeltą poveikį, o priešingo veikimo nei GASR vaistai slopina alkoholio poveikį.Gydymo kursas kainuoja beveik 700 litų, kuriuos baigus gydymą žadama grąžinti. Tiesa, dalyvavusieji tikina pinigų neatgavę. Gal per anksti pasitraukė iš gydymo? Alkoholikai labai skirtingai vertina gydymo rezultatus. Vieni pasakoja, kad po gydymo žmonės alkoholio nevartoja ir trejus, ir penkerius metus. Kiti pradeda gerti po pusmečio.
-> jei nustojau gerti kontraceptikus, aš galiu pastoti iš karto
Vaistai, kurie imituoja GASR veikimą, sustiprina ir pailgina alkoholio sukeltą poveikį, o priešingo veikimo nei GASR vaistai slopina alkoholio poveikį. Tai patvirtinta atliekant ty­rimus su gyvūnais, kurie parodė, kad benzodiazepinų receptorių antagonistai blokuoja daugelį alkoholio da­romų pažinimo, elgsenos ir neurofiziologinių poveikių.Vaistai, kurie sukelia atmetimo alkoholio; Narkotikai, alkoholis padeda neutralizuoti ir pašalinti jo skilimo produktai; Vaistai nuo pagirių. Svarbiausia atsiminti renkantis vaistus dėl priklausomybės nuo alkoholio gydymo, tai, kad kai kurie vaistai yra nesuderinami su alkoholiu, kiti - griežtai draudžiama jį naudoti.Disulfiramas daugelį metų buvo pagrindinis, nors ir prieštaringai vertinamas medikamentas alkoholizmo atkryčių prevencijai. Tai vaistas blokuojantis alkoholio .Tačiau specialistai vieningai tvirtina, kad vaistai ir alkoholis nėra suderinami ir kai kuriais atvejais net gali kelti grėsmę gyvybei. Svaigiųjų gėrimų ir medikamentų derinio poveikis gali būti įvairus. Alkoholis vienų vaistų poveikį silpnina ir gydymo efektyvumą mažina, kitų – stiprina ir didina perdozavimo tikimybę.
-> alkoholizmas
Gydymui skiriami hepatoprotektoriai, cholesterolio kiekį mažinantys vaistai, vaistai nuo diabeto, dieta ir fizinis aktyvumas. Alkoholinis hepatitas, kuriam būdinga cirozė - prieš pradedant gydymą būtina visiškai atsisakyti alkoholio, nes vaistiniai preparatai neturės gydomojo poveikio.Vieni vaistai sukelia reakciją į alkoholį – iškart atsiranda pykinimas, padidėja kraujospūdis, parausta veidas, žodžiu, būna labai nemalonūs pojūčiai jau po pirmos alkoholio dozės. Kiti vaistai mažina potraukį alkoholiui, o jei vis tiek užgeriama, toks užgėrimas trunka trumpiau ir mažiau išgeriama“, - pasakojo medikas.20 vasario 2017 Alkoholis vienų vaistų poveikį silpnina ir gydymo efektyvumą mažina, kitų – stiprina ir didina perdozavimo tikimybę. Jis taip pat gali išprovokuoti .Tai klausimas, kurį toksikologams dažniausiai užduoda alkoholikų žmonos, tėvai ir kiti artimieji. Medikai neslepia - tokių tablečių yra, tačiau paslapčia dėti į kotletus nepataria. Kodavimas nuo alkoholio - kompleksinio gydymo sudėtinė dalis ir kaip prioritetinis nerekomenduojamas.
-> padengia tulžies alkoholizmą
3 liepos 2017 DELFI - „Maždaug trečdalis visų gydytų pacientų vėl išgeria per pirmus tris mėnesius po gydymo. Per penkerius metus „atkrenta“ devyni iš .Gyd. Borisas Ivnevas yra šviesos nešėjas, tą šviesą praradusiems žmonėms. Gelbėtojas, ta pačia žodžio prasme. Kažkada Klaipėdos mieste man padėjo dėl rūkymo, šiandien atvažiavau užsidėti šarvus ir gauti apsaugą nuo alkoholio. Tikiu šiuo specialistu ir dėkoju Dievui, kad jis gelbėja Lietuvą. Ačiū Jums Borisai.18 lapkr. 2018 Tuomet buvo rekomenduojama priklausomybę nuo alkoholio gydyti Pietų Šiuolaikiniam alkoholizmo gydymui yra naudojami trys vaistai.Dėl klaidingų įsitikinimų neretai alkoholio griebiamasi kaip pirminio gydymo įrankio. Deja, jam nesuveikus, o skausmui dar labiau paaštrėjus, geriami vaistai, kurių poveikis dėl prieš tai išgerto alkoholio gali ne tik būti mažiau efektyvus, bet net labai pavojingas.




Alkoholio gydymo vaistai:

Rating: 811 / 825

Overall: 633 Rates

Telefon: 06307806711

06307806711

 

H-P: 08:00-18:00-ig

Sz: 08:00-13:00-ig